Polecamy
PLAKAT HELMUT NEWTON B1 DUŻY
PLAKAT HELMUT NEWTON B1 DUŻY

10,00 zł

EGZ,CPY
TYLKO ONE POLSKA SZTUKA BEZ MĘŻCZYZN
TYLKO ONE POLSKA SZTUKA BEZ MĘŻCZYZN

89,99 zł

EGZ,CPY
AHAT ILI. SIOSTRA BOGÓW
AHAT ILI. SIOSTRA BOGÓW

95,00 zł

EGZ,CPY

kulinaria

A GOOD DAY TO BAKE

A GOOD DAY TO BAKE
A GOOD DAY TO BAKE

A Good Day to Bake is full of 70 sweet and savory baking recipes for any day of the week, led by flavor.

Dostępność: dostępne

Cena:

109,00 zł

EGZ,CPY

A SENSE OF PLACE A JOURNEY AROUND SCOTLAND-S WHISKY

A SENSE OF PLACE A JOURNEY AROUND SCOTLAND-S WHISKY
A SENSE OF PLACE A JOURNEY AROUND SCOTLAND-S WHISKY

Travelling around his native Scotland and visiting distilleries from Islay and Harris to Orkney and Speyside, Dave explores the whiskies made there and the elements in their distilling, and locality, which make them what they are. Along the way he tells the story of whisky's history and considers what whisky is now, and where it is going. With stunning specially commissioned photography by Christina Kernohan, A Sense of Place will enhance and deepen every whisky drinker's understanding of just what is in their glass.

Dostępność: dostępne

Cena:

239,00 zł

EGZ,CPY

A WORKI IN PROGRESS: A JOURNAL

A WORKI IN PROGRESS: A JOURNAL
A WORKI IN PROGRESS: A JOURNAL

The world-famous chef René Redzepi's intimate first-hand account of a year in the life of his renowned restaurant, Noma

Dostępność: dostępne

Cena:

99,00 zł

EGZ,CPY

AEGEAN

AEGEAN
AEGEAN

'A delicious evocation of place and memory from one of my favourite cooks.' Allan Jenkins, Editor of Observer Food Monthly'This book is so much more than a cookbook, it's a love song to a very special place and we are lucky to have the brilliant Marianna as our guide.' Itamar Srulovich, co-founder of Honey & Co. 'I want to make everything in this beautiful book. An absolute treasure.' Rosie Birkett, author of The Joyful Home CookWith photography from Elena Heatherwick, the Fortnum & Mason Food and Drink Photographer of the Year 2020Marianna Leivaditaki is a natural storyteller.

Dostępność: dostępne

Cena:

149,90 zł

EGZ,CPY

ATENY DO ZJEDZENIA

ATENY DO ZJEDZENIA
ATENY DO ZJEDZENIA

Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy.
To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.

Dostępność: dostępne

Cena:

99,99 zł

EGZ,CPY

BAO

BAO
BAO

The first cookbook from London’s cult favorite restaurant BAO offers a taste of Taiwanese food culture with 100 signature recipes for steamed buns, noodles, xiao chi, fried chicken, and more. Since its humble beginnings as a London food stall, BAO has amassed a cult following of hungry fans with its Taiwanese-inspired cuisine and sleek design sensibility. BAO’s first book reveals the top-secret recipes behind 100 of its most beloved dishes – from the traditional steamed buns of its name to Taiwanese fried chicken, soul-warming beef noodles, snack-size xiao chi, and more.

Dostępność: dostępne

Cena:

179,00 zł

EGZ,CPY

BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA

BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA
BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA

To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam!
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać!
Areta Szpura
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych?
Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste!

Dostępność: dostępne

Cena:

49,90 zł

EGZ,CPY

CECIL BEATON'S COCKTAIL BOOK

CECIL  BEATON'S COCKTAIL BOOK
CECIL BEATON'S COCKTAIL BOOK

This miniature cocktail book presents a selection of dazzling and delectable infusions, inspired by the 'Bright Young Things' with whom Beaton mixed, illustrated with Beaton's own unique, often humorous sketches and drawings. Featuring highballs, coolers, slings and fizzes fit to please any Lord, Lady or Viscountess, this book and its recipes bring to life a deliriously eccentric, glamorous and creative era.

Dostępność: dostępne

Cena:

89,00 zł

EGZ,CPY

CIAO WŁOSKIE OPOWIEŚCI

CIAO WŁOSKIE OPOWIEŚCI
CIAO WŁOSKIE OPOWIEŚCI

Zapraszamy cię w podróż do pięciu włoskich miast, które nas fascynują. Każde jest inne, każde z charakterem oraz… własną, wyjątkową kuchnią.

Dostępność: dostępne

Cena:

79,99 zł

EGZ,CPY

DALMACJA. KSIĄŻKA KUCHARSKA

DALMACJA. KSIĄŻKA KUCHARSKA
DALMACJA. KSIĄŻKA KUCHARSKA

Robert Makłowicz , urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej oraz historycznej, od niedawna także zawołany youtuber. Nauki pobierał na wydziałach prawa i historii Uniwersytetu Jagiellońskiego, wszakże w sposób wysoce niesystematyczny oraz wybiórczy, gdyż żadnego z tych kierunków nie ukończył. Historią pasjonuje się od zawsze, zwłaszcza dziejami Europu Środkowej w dobie panowania Habsburgów, szczególnie zaś dwóch ostatnich władców tejże dynastii - cesarza Franciszka Józefa i cesarza Karola.


Dostępność: dostępne

Cena:

59,90 zł

EGZ,CPY

DOBRA KSIĄŻKA. WEGEPRZEPISY DLA DZIECIAKÓW I RODZINY

DOBRA KSIĄŻKA. WEGEPRZEPISY DLA DZIECIAKÓW I RODZINY
DOBRA KSIĄŻKA. WEGEPRZEPISY DLA DZIECIAKÓW I RODZINY

Wege przepisy dla dzieci i rodziny!
To książka o prostym jedzeniu i gotowaniu na luzie. Nie trzeba nikogo przekonywać, że warto jeść zdrowo. Wiemy, że najlepiej kupować lokalnie i w kuchni podążać za rytmem wyznaczonym przez naturę. Ale w praktyce okazuje się, że to nie takie proste. Zakupy, gotowanie, codzienny pośpiech – jak wszystko pogodzić? Marysia Przybyszewska przygotowała zestaw przepisów m.in. na śniadania, lunche i obiady, które są proste i zdrowe. A przede wszystkim - pyszne.

Dostępność: dostępne

Cena:

89,90 zł

EGZ,CPY

DRESSED TO SWILL. RUNWAY-READY COCTAILS INSPIRED BY FASHION ICONSD BY

DRESSED TO SWILL. RUNWAY-READY COCTAILS INSPIRED BY FASHION ICONSD BY
DRESSED TO SWILL. RUNWAY-READY COCTAILS INSPIRED BY FASHION ICONSD BY

Dressed to Swill contains sixty original cocktail recipes inspired by style icons from the 20th century to today, including fashion designers, models, photographers, stylists, influencers, and more. Karl Lagerfeld’s tipple is made for royalty: it’s similar to a Kir Royale, but brings in the velvety flavors of raspberry and vanilla. The Kim Kardashian is sensuous, flavorful, and as unsubtly delicious as its subject. Lizzo’s cocktail is a strawberry-rhubarb sparkler certain to fill you with joy. From Alexa Chung and André Leon Talley to Coco Chanel and RuPaul, there’s a flavor to fit every mood, be it avant-garde, glamorous, rebellious, or little-black-dressy. Engaging biographies explore each person’s contributions to the field of fashion, and the illustrations are sprinkled with fun details about their lives. In addition, readers can learn how to stock their bar with basic equipment, glassware, foundational spirits, and easy-to-source ingredients that can turn a basic drink into a runway-worthy libation. Perfect for birthdays, watch parties, girls’ nights in—as well as for Instagram—this book makes finding the right cocktail as exciting and surprising as shopping for a pair of shoes to complete your look.

Dostępność: dostępne

Cena:

55,00 zł

EGZ,CPY
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl