Polecamy
SIUDMAK CHOPIN
SIUDMAK CHOPIN

99,00 zł

EGZ,CPY
AHAT ILI. SIOSTRA BOGÓW
AHAT ILI. SIOSTRA BOGÓW

95,00 zł

EGZ,CPY
FUTERAŁ O URZĄDZANIU MIESZKAŃW PRLU
FUTERAŁ O URZĄDZANIU MIESZKAŃW PRLU

119,90 zł

EGZ,CPY

HOBBY

JEROZOLIMA DO ZJEDZENIA

JEROZOLIMA DO ZJEDZENIA
JEROZOLIMA DO ZJEDZENIA

Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi.
Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze. 

Dostępność: dostępne

Cena:

99,99 zł

EGZ,CPY

KALIMERA. GRECKA KUCHNIA RADOŚCI

KALIMERA. GRECKA  KUCHNIA RADOŚCI
KALIMERA. GRECKA KUCHNIA RADOŚCI

Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o swojej drugiej ojczyźnie. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach.

Dostępność: dostępne

Cena:

59,90 zł

EGZ,CPY

KAMOGAWA. TROPICIELE SMAKÓW

KAMOGAWA. TROPICIELE SMAKÓW
KAMOGAWA. TROPICIELE SMAKÓW

Najbardziej apetyczna powieść roku! Pierwsza część bestsellerowej i niezwykle smakowitej japońskiej serii.
Za jakimi smakami tęsknimy? Co pamiętamy z przeszłości? Czy bardziej brakuje nam niezapomnianej potrawy czy raczej osoby, która nam ją kiedyś przyrządziła lub w której towarzystwie się nią cieszyliśmy?

Dostępność: dostępne

Cena:

44,90 zł

EGZ,CPY

KASZE W ROŚLINNEJ KUCHNI REGIONALNEJ

KASZE W ROŚLINNEJ KUCHNI REGIONALNEJ
KASZE W ROŚLINNEJ KUCHNI REGIONALNEJ

Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszystkich grup społecznych. W ozdobnej zastawie pojawiały się na królewskich i książęcych stołach. W glinianych misach w chłopskich izbach. Odkryjcie, jak smaży się kresowe pymchy, piecze pieróg biłgorajski i podkarpackie huski. Poznajcie najlepszy makowiec z kaszą manną z Podkarpacia i słynną fifkę, czyli zupę łódzkich tkaczy. Sprawdźcie, czym różni się smak krupniku kujawskiego od krupniku na wędzonych śliwkach. W jaki sposób na Dolny Śląsk, Śląsk Opolski i Ziemię Lubuską trafiła kasza kukurydziana i co z tym wspólnego mieli górale czadeccy. Dlaczego królowa Anna Jagiellonka kazała sprowadzać do Warszawy kaszę z Radomska oraz jakie przysmaki królowały w domach mieszczan w Warszawie czy Krakowie w dwudziestoleciu międzywojennym. Poznajcie roślinne wersje wielu regionalnych przysmaków: grysikowca, siekańców, izbickich golasów, szydłowieckich kaloszy, podkarpackich granatów, zawijoków janowickich, kresowej kuleszy i jacznika czy panirochów. Przed nami przesmaczna przygoda!

Dostępność: dostępne

Cena:

54,90 zł

EGZ,CPY

KEFI. GRECKIE WYSPY - SMAKI I OPOWIEŚCI

KEFI. GRECKIE WYSPY - SMAKI I OPOWIEŚCI
KEFI. GRECKIE WYSPY - SMAKI I OPOWIEŚCI

Nie ma jednej kuchni greckich wysp – kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficznego klimatu, wiatrów, które nad nią wieją lub nie wieją, i ludzi, którzy tam przybyli lub już wyjechali.

Dostępność: dostępne

Cena:

79,99 zł

EGZ,CPY

KODEKS SMAKOSZA

KODEKS SMAKOSZA
KODEKS SMAKOSZA

Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace'a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków.

Dostępność: dostępne

Cena:

65,00 zł

EGZ,CPY

KOMEDIA DELL'ARTE KSIĄŻKA DO PISANIA

KOMEDIA DELL'ARTE KSIĄŻKA DO PISANIA
KOMEDIA DELL'ARTE KSIĄŻKA DO PISANIA

Książka do pisania poświęcona fascynującej, niesłusznie zapomnianej formie teatralnej komedii ludowej. Cytaty odnoszące się do jej teorii i praktyki, oraz fragmenty dramatów Moliera i Carlo Goldoniego w wyborze prof. Tadeusza Nyczka. Teksty wzbogacają ilustracje przedstawiające klasyczne typy sceniczne komedii dell’arte. Dlaczego wciąż warto przypominać o tej tradycji? Autor wyboru odpowiada tak: „Najprostsza definicja teatru? Udawanie. Przebieranki. Ja to ktoś inny. Pod tym względem opera chińska nie różni się od komedii dell’arte”. Strony numerowane; notes z indeksem ułatwiającym porządkowanie dokonanych wpisów.

Dostępność: dostępne

Cena:

48,00 zł

EGZ,CPY

KSIĄŻKA DO ZROBIENIA. TWÓRZ I ODKRYJ SIEBIE

KSIĄŻKA DO ZROBIENIA. TWÓRZ I ODKRYJ SIEBIE
KSIĄŻKA DO ZROBIENIA. TWÓRZ I ODKRYJ SIEBIE

„Książka do zrobienia” w inspirujący i dowcipny sposób opowiada o projektowaniu książek. Zapewnia wybuchową mieszankę zabawy, zrozumienia i wiedzy, wciągając czytelnika w proces twórczy. Dowiecie się z niej o artystycznym geście, o literach i typografii, o relacjach między słowem i obrazem, o zasadach kompozycji. A także o tym, co powstaje z połączenia wszystkich tych elementów – o książce, o tym, czym ona jest i czym może być.

Dostępność: dostępne

Cena:

49,90 zł

EGZ,CPY

KUCHNIA DANTEGO

KUCHNIA DANTEGO
KUCHNIA DANTEGO

"Kuchnia Dantego" to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek i ciętych ripost.
Uwaga! Podczas lektury trudno opanować wzrost apetytu!

Dostępność: dostępne

Cena:

49,00 zł

EGZ,CPY

KUCHNIA LWOWSKA

KUCHNIA LWOWSKA
KUCHNIA LWOWSKA

Ponad 100 przepisów uzupełnionych anegdotami o dawnym i współczesnym Lwowie.
„Lwów to skarbnica historii, a więc również skarbnica smaków.
O tym właśnie jest ta doskonała książka!”
Robert Makłowicz

Dostępność: dostępne

Cena:

79,99 zł

EGZ,CPY

KWIATY BEZ OGRÓDEK

KWIATY BEZ OGRÓDEK
KWIATY BEZ OGRÓDEK

Czy wiesz, co mówią do nas kwiaty? I jak nauczyć się ich języka, a tym samym osiągnąć sukces w uprawie?

Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz przygodę z roślinami i wciąż jeszcze gubisz się w gąszczu porad, czy już masz swój ogród i chcesz lepiej o niego zadbać, ta książka jest dla Ciebie!

Dostępność: dostępne

Cena:

69,90 zł

EGZ,CPY

LEKSYKON SMAKÓW

LEKSYKON SMAKÓW
LEKSYKON SMAKÓW

Biblia każdego smakosza!
Książka określana mianem arcydzieła i nazywana biblią smaków, przetłumaczona na kilkanaście języków, rewelacyjna i rewolucyjna książka dla wszystkich miłośników gotowania, poszukiwaczy nowych smaków i ich kombinacji.

Dostępność: dostępne

Cena:

59,99 zł

EGZ,CPY
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl