Polecamy
SIUDMAK CHOPIN
SIUDMAK CHOPIN

99,00 zł

EGZ,CPY
RANDKA W CIEMNO Z KSIĄŻKĄ
RANDKA W CIEMNO Z KSIĄŻKĄ

30,00 zł

EGZ,CPY
FUTERAŁ O URZĄDZANIU MIESZKAŃW PRLU
FUTERAŁ O URZĄDZANIU MIESZKAŃW PRLU

119,90 zł

EGZ,CPY

HOBBY

HISTORIA BOTANIKI FARMACEUTYCZN EJ (PWN)

HISTORIA BOTANIKI FARMACEUTYCZN EJ (PWN)
HISTORIA BOTANIKI FARMACEUTYCZN EJ (PWN)

Dostępność: dostępne

Cena:

149,00 zł

EGZ,CPY

HISTORIA MAKARONU W DZIESIĘCIU DANIACH

HISTORIA MAKARONU W DZIESIĘCIU DANIACH
HISTORIA MAKARONU W DZIESIĘCIU DANIACH

Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym ragù. Ale czy na pewno? Może wszystko, co wiemy o „tradycyjnych” włoskich makaronach, nie jest do końca prawdą?

Dostępność: dostępne

Cena:

49,99 zł

EGZ,CPY

HISTORIA OD KUCHNI

HISTORIA OD KUCHNI
HISTORIA OD KUCHNI

Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?

Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, "przywraca do życia" dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce.

Ponad 60 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki - to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe!

Dostępność: dostępne

Cena:

89,99 zł

EGZ,CPY

ITALIA DLA ZIELONYCH

ITALIA DLA ZIELONYCH
ITALIA DLA ZIELONYCH

Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swojej historii danie, które od zarania jest bezmięsne, a czasem w stu procentach roślinne. Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makaron z sosem pomidorowym. W lokalnych trattoriach i domowych kuchniach kryją się nieprzebrane roślinne smaki. Jakie? Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta czy cytrynowa oraz kawowa granita. Na zaostrzenie apetytu najlepsze jest aperitivo, jak spritz bianco czy negroni, a żeby pobudzić żołądek – bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego albo oliwki pieczone z czosnkiem i rozmarynem. Królewskie danie, czyli makarony, pysznią się rodzajami i kształtami. A na spory głód polecają się bakłażany z pieca, szpinak z rodzynkami, warzywny gulasz czy focaccie: z Genui, toskańska jabłkami czy z ziemniakami i rozmarynem. Włochy to miłość Alicji Rokickiej – szerzej znanej jako Wegan Nerd – i jej drugi dom. Nareszcie postanowiła się swoją miłością podzielić.

Dostępność: dostępne

Cena:

54,90 zł

EGZ,CPY

ITALIA DO ZJEDZENIA

ITALIA DO ZJEDZENIA
ITALIA DO ZJEDZENIA

„Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku. "Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.

Dostępność: dostępne

Cena:

99,99 zł

EGZ,CPY

ITALIA NA TALERZU

ITALIA NA TALERZU
ITALIA NA TALERZU

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.

Dostępność: dostępne

Cena:

229,00 zł

EGZ,CPY

ITALIA NA TALERZU

ITALIA NA TALERZU
ITALIA NA TALERZU

JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.

WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.

Dostępność: dostępne

Cena:

229,99 zł

EGZ,CPY

JADŁONOMIA PO POLSKU

JADŁONOMIA PO POLSKU
JADŁONOMIA PO POLSKU

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.
Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

 

Dostępność: dostępne

Cena:

69,90 zł

EGZ,CPY

JAJKO (BUCHMANN)

JAJKO (BUCHMANN)
JAJKO (BUCHMANN)

Dostępność: dostępne

Cena:

39,99 zł

EGZ,CPY

JAPOŃSKI ROK OD KUCHNI

JAPOŃSKI ROK OD KUCHNI
JAPOŃSKI ROK OD KUCHNI

Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.

Dostępność: dostępne

Cena:

49,90 zł

EGZ,CPY

JEDZENIE INTUICYJNE

JEDZENIE INTUICYJNE
JEDZENIE INTUICYJNE

Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i profilaktyce zaburzeń odżywiania przedstawiają rewolucyjny program żywieniowy, który raz na zawsze pomoże ci wyrwać się z zaklętego kręgu diet i odzyskać radość z jedzenia.

Dostępność: dostępne

Cena:

54,90 zł

EGZ,CPY

JEDZENIE PRZYPRAWIONE LASEM

JEDZENIE PRZYPRAWIONE LASEM
JEDZENIE PRZYPRAWIONE LASEM

 56 przepisów na proste, ale pomysłowe dania przygotowane z polskich produktów i regionalnych składników: warzyw, owoców, miodu, jaj, mięs oraz ryb łowionych w mazurskich jeziorach

Dostępność: dostępne

Cena:

55,00 zł

EGZ,CPY
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl