Producent
- ABRAMS (2)
- ABSOLUTE PRESS (1)
- AFERA (1)
- ALETHEIA (1)
- ALMA-PRESS (1)
- APERTURE (1)
- AUSTERIA (3)
- BONOBO (1)
- BOSZ (5)
- BUCHMANN (15)
- CENTRUM EDUKACYJNE PROMISE (1)
- CYRANKA (1)
- DEBIT (1)
- DRUGA NOGA (1)
- DWIE SIOSTRY (6)
- edukacja dzieci (1)
- ESCAPE MAGAZINE (1)
- FINEBOOKS (5)
- GESTALTEN (1)
- HARDIE GRANT (3)
- HISTORY (1)
- JEDNOŚĆ (2)
- KAKTUS (2)
- KIRIN (1)
- KOBIECE (1)
- KROPKA (1)
- KYLE BOOKS (1)
- LIBER (3)
- LITERÓWKA (1)
- LITTLE GESTALTE (1)
- MARGINESY (5)
- NASZA KSIĘGARNIA (1)
- NATIONAL PORTRT (1)
- NISZA (1)
- OCTOPUS (1)
- OH! (1)
- OLIMP MEDIA (1)
- PASCAL (4)
- PENGUIN BOOKS (5)
- PHAIDON (3)
- PRESTEL (1)
- PRÓSZYŃSKI I S- (1)
- PWN (2)
- REA-SJ (1)
- REBIS (1)
- RELACJA (1)
- RIZZOLI (1)
- SEPTEM (1)
- SŁOWO/OBRAZ TER (1)
- TEN SPEED PRESS (1)
- VOLUMEN (1)
- WAM (1)
- WIELKA LITERA (2)
- WYDAWNICTWO POZNAŃSKIE (1)
- WYSOKI ZAMEK (1)
- WYTWÓRNIA (3)
- ZNAK (19)
- ZWIERCIADŁO (1)
Cena
-
od
do
BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA
To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam!
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać!
Areta Szpura
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych?
Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste!
Dostępność: dostępne
CIAO WŁOSKIE OPOWIEŚCI
Zapraszamy cię w podróż do pięciu włoskich miast, które nas fascynują. Każde jest inne, każde z charakterem oraz… własną, wyjątkową kuchnią.
Dostępność: dostępne
ODPORNOŚĆ Z NATURY
Pesto z czosnku niedźwiedziego
4 garści liści czosnku niedźwiedziego
3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
2 szklanki oleju rzepakowego
Liście czosnku niedźwiedziego mielimy
z orzechami, dodając stopniowo olej.
Na samym końcu doprawiamy.
Takie pesto można przechowywać w słoiczkach w lodówce cały rok.
Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu.
Dostępność: dostępne
SMAKOWITE DRZEWA
Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie!
Dostępność: dostępne