Polecamy
AHAT ILI. SIOSTRA BOGÓW
AHAT ILI. SIOSTRA BOGÓW

95,00 zł

EGZ,CPY
PRZEBŁYSKI
PRZEBŁYSKI

62,00 zł

EGZ,CPY
SIUDMAK CHOPIN
SIUDMAK CHOPIN

99,00 zł

EGZ,CPY
FUTERAŁ O URZĄDZANIU MIESZKAŃW PRLU
FUTERAŁ O URZĄDZANIU MIESZKAŃW PRLU

119,90 zł

EGZ,CPY

HOBBY

CYKLOPEDIA. Wszystko, co musisz wiedzieć o jeździe rowerem

CYKLOPEDIA. Wszystko, co musisz wiedzieć o jeździe rowerem
CYKLOPEDIA. Wszystko, co musisz wiedzieć o jeździe rowerem

CYKLOPEDIA – wyczerpujący ilustrowany przewodnik po rowerowym świecie
Uwielbiasz czuć wiatr we włosach, drażnią cię miejskie korki, fatalnie czujesz się w zapchanym tramwaju i nie chcesz przyczyniać się do produkcji spalin?

Dostępność: dostępne

Cena:

59,99 zł

EGZ,CPY

DROGA PRZEZ MĄKĘ

DROGA PRZEZ MĄKĘ
DROGA PRZEZ MĄKĘ

Biblia smakoszy i erudytów, czyli rozmowy o literaturze i kuchni.
Co jada szatan u Bułhakowa? Jak gotuje Julian Barnes? Czy przy politycznych dysputach lepiej sprawdza się piwo smichovskie Jaroslava Haška, a może czerwone wino Rolanda Barthes’a?
Upodobania kulinarne tajnych agentów, zarówno u Iana Fleminga, jak i Umberto Eco, mogą zadziwić. Za to postacie Hrabala hołdują raczej tradycyjnym przysmakom.

Dostępność: dostępne

Cena:

59,99 zł

EGZ,CPY

FRANCJA NA TALERZU

FRANCJA NA TALERZU
FRANCJA NA TALERZU

VADEMECUM

kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu

WSZYSTKO,

co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon apptit!

Dostępność: dostępne

Cena:

229,99 zł

EGZ,CPY

GRAJĄC NA WŁASNĄ NUTĘ

GRAJĄC NA WŁASNĄ NUTĘ
GRAJĄC NA WŁASNĄ NUTĘ

Dostępność: dostępne

Cena:

69,99 zł

EGZ,CPY

HERBATA (ZNAK)

HERBATA (ZNAK)
HERBATA (ZNAK)

Dostępność: dostępne

Cena:

59,99 zł

EGZ,CPY

HISTORIA MAKARONU W DZIESIĘCIU DANIACH

HISTORIA MAKARONU W DZIESIĘCIU DANIACH
HISTORIA MAKARONU W DZIESIĘCIU DANIACH

Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym ragù. Ale czy na pewno? Może wszystko, co wiemy o „tradycyjnych” włoskich makaronach, nie jest do końca prawdą?

Dostępność: dostępne

Cena:

49,99 zł

EGZ,CPY

ITALIA NA TALERZU

ITALIA NA TALERZU
ITALIA NA TALERZU

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.

Dostępność: dostępne

Cena:

229,00 zł

EGZ,CPY

ITALIA NA TALERZU

ITALIA NA TALERZU
ITALIA NA TALERZU

JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.

WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.

Dostępność: dostępne

Cena:

229,99 zł

EGZ,CPY

KUCHNIA LWOWSKA

KUCHNIA LWOWSKA
KUCHNIA LWOWSKA

Ponad 100 przepisów uzupełnionych anegdotami o dawnym i współczesnym Lwowie.
„Lwów to skarbnica historii, a więc również skarbnica smaków.
O tym właśnie jest ta doskonała książka!”
Robert Makłowicz

Dostępność: dostępne

Cena:

79,99 zł

EGZ,CPY

LEŚNE GOTOWANIE CHWASTY OD KUCHNI

LEŚNE GOTOWANIE CHWASTY OD KUCHNI
LEŚNE GOTOWANIE CHWASTY OD KUCHNI

Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!

Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.

Dostępność: dostępne

Cena:

54,99 zł

EGZ,CPY

MIEJSKIE OGRODNICTWO, CZYLI JAK UPRAWIAĆ JEDZENIE

MIEJSKIE OGRODNICTWO, CZYLI JAK UPRAWIAĆ JEDZENIE
MIEJSKIE OGRODNICTWO, CZYLI JAK UPRAWIAĆ JEDZENIE

Mieszkasz w mieście, ale marzysz o samodzielnie wyhodowanym pomidorze czy szpinaku? Nic prostszego!

Witaj w świecie miejskiego ogrodnictwa! Mnóstwo tutaj doniczek, nasion, pomidorów, truskawek i zarośniętych balkonów. Jest też trochę ziemi pod paznokciami i zalanych parapetów, ale wierzymy, że i tak ci się spodoba.

Napisałyśmy tę książkę, żeby zaprosić cię do zielonego świata w mieście. Do magicznej krainy ze szczęśliwymi ludźmi, która naprawdę istnieje. Nie wierzysz? Stwórz nawet najmniejszy ogródek na parapecie i obserwuj, jak rosną rośliny, a przekonasz się, ile radości daje uprawianie i zjadanie (!) własnych warzyw.

Dostępność: dostępne

Cena:

69,99 zł

EGZ,CPY

MISTRZOWIE MAKARONU. SZTUKA WSŁASNORĘCZNEGO WYRABIANIA MAKARONU, GNOCCHI I RISOTTO

MISTRZOWIE MAKARONU. SZTUKA WSŁASNORĘCZNEGO WYRABIANIA MAKARONU, GNOCCHI I RISOTTO
MISTRZOWIE MAKARONU. SZTUKA WSŁASNORĘCZNEGO WYRABIANIA MAKARONU, GNOCCHI I RISOTTO

Życie to kombinacja magii i makaronu Federico Fellini

Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.

Dostępność: dostępne

Cena:

69,99 zł

EGZ,CPY
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl