Polecamy
TOVE JANSSON
TOVE JANSSON
119,00 zł
EGZ,CPY
TWARDOWSKI Твардовський
TWARDOWSKI Твардовський
26,00 zł
EGZ,CPY
VIKTORIA PARK I TIVOLI. RESTAURACJE- OGRODY
VIKTORIA PARK I TIVOLI. RESTAURACJE- OGRODY
79,90 zł
EGZ,CPY
DWOJE LUDZI
DWOJE LUDZI
29,00 zł
EGZ,CPY
YVES SAINT LAURENT & ART
YVES SAINT LAURENT & ART
199,00 zł
EGZ,CPY

HOBBY

50 EASY INDIAN CURRIES

50 EASY INDIAN CURRIES
50 EASY INDIAN CURRIES

From world-famous classics to lesser-known regional specialties, 50 Easy Indian Curries is a collection of some of India's easiest (and most delicious) curries.

Dostępność: dostępne

Cena: 99,00 zł
EGZ,CPY

50 PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE ZMIENIŁY BIEG HISTORII

50 PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE ZMIENIŁY BIEG HISTORII
50 PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE ZMIENIŁY BIEG HISTORII

Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie prawdziwe wydaje się twierdzenie, iż to, co jemy, czyni nas tym, kim jesteśmy.       

50 produktów spożywczych, które zmieniły bieg historii to fascynujący i pięknie ilustrowany przewodnik po produktach spożywczych, które miały znaczący wpływ na rozwój współczesnej cywilizacji. Zaczynając od naszych przodków prowadzących łowiecko-zbieracki tryb życia, ta gastronomiczna odyseja zaprowadzi nas w końcu do modyfikowanej genetycznie żywności. Przekonajcie się jak cukier napędzał handel niewolnikami, dlaczego owsiane ciasteczka były tak ważne w czasie pierwszej wojny światowej i jak prosta zupa może stać się inspiracja dla artysty.

Dostępność: dostępne

Cena: 55,00 zł
EGZ,CPY

A GOOD DAY TO BAKE

A GOOD DAY TO BAKE
A GOOD DAY TO BAKE

A Good Day to Bake is full of 70 sweet and savory baking recipes for any day of the week, led by flavor.

Dostępność: dostępne

Cena: 109,00 zł
EGZ,CPY
  • nowość

A JAK NIE MIĘSO TO CO?

A JAK NIE MIĘSO TO CO?
A JAK NIE MIĘSO TO CO?

Smak mięsnych dań bez użycia mięsa? To możliwe! Chcesz jeść mniej mięsa, ale nie chcesz rezygnować z ulubionych dań? Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące? Nie umiesz zrobić nic smacznego z tofu czy ciecierzycy? Nie wiesz, na co zwrócić uwagę przy komponowaniu posiłków? To książka dla ciebie!

Dostępność: dostępne

Cena: 44,90 zł
EGZ,CPY

A SENSE OF PLACE A JOURNEY AROUND SCOTLAND-S WHISKY

A SENSE OF PLACE A JOURNEY AROUND SCOTLAND-S WHISKY
A SENSE OF PLACE A JOURNEY AROUND SCOTLAND-S WHISKY

Travelling around his native Scotland and visiting distilleries from Islay and Harris to Orkney and Speyside, Dave explores the whiskies made there and the elements in their distilling, and locality, which make them what they are. Along the way he tells the story of whisky's history and considers what whisky is now, and where it is going. With stunning specially commissioned photography by Christina Kernohan, A Sense of Place will enhance and deepen every whisky drinker's understanding of just what is in their glass.

Dostępność: dostępne

Cena: 239,00 zł
EGZ,CPY

A WORKI IN PROGRESS: A JOURNAL

A WORKI IN PROGRESS: A JOURNAL
A WORKI IN PROGRESS: A JOURNAL

The world-famous chef René Redzepi's intimate first-hand account of a year in the life of his renowned restaurant, Noma

Dostępność: dostępne

Cena: 99,00 zł
EGZ,CPY

AEGEAN

AEGEAN
AEGEAN

'A delicious evocation of place and memory from one of my favourite cooks.' Allan Jenkins, Editor of Observer Food Monthly'This book is so much more than a cookbook, it's a love song to a very special place and we are lucky to have the brilliant Marianna as our guide.' Itamar Srulovich, co-founder of Honey & Co. 'I want to make everything in this beautiful book. An absolute treasure.' Rosie Birkett, author of The Joyful Home CookWith photography from Elena Heatherwick, the Fortnum & Mason Food and Drink Photographer of the Year 2020Marianna Leivaditaki is a natural storyteller.

Dostępność: dostępne

Cena: 149,90 zł
EGZ,CPY

ANIMAL ARCHITECTURE (ABRAMS)

ANIMAL ARCHITECTURE (ABRAMS)
ANIMAL ARCHITECTURE (ABRAMS)

Dostępność: dostępne

Cena: 109,00 zł
EGZ,CPY

ATENY DO ZJEDZENIA

ATENY DO ZJEDZENIA
ATENY DO ZJEDZENIA

Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy.
To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.

Dostępność: dostępne

Cena: 99,99 zł
EGZ,CPY

BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA

BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA
BEZ RESZTEK. KUCHNIA ZERO WASTE CZYLI NIE WYRZUCAJ PIENIĘDZY I JEDZENIA

To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam!
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać!
Areta Szpura
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych?
Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste!

Dostępność: dostępne

Cena: 49,90 zł
EGZ,CPY

CECIL BEATON'S COCKTAIL BOOK

CECIL  BEATON'S COCKTAIL BOOK
CECIL BEATON'S COCKTAIL BOOK

This miniature cocktail book presents a selection of dazzling and delectable infusions, inspired by the 'Bright Young Things' with whom Beaton mixed, illustrated with Beaton's own unique, often humorous sketches and drawings. Featuring highballs, coolers, slings and fizzes fit to please any Lord, Lady or Viscountess, this book and its recipes bring to life a deliriously eccentric, glamorous and creative era.

Dostępność: dostępne

Cena: 89,00 zł
EGZ,CPY

CHWASTY DO KUCHNI

CHWASTY DO KUCHNI
CHWASTY DO KUCHNI

Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące. Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni. Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji? Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo! Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko.

Dostępność: dostępne

Cena: 44,99 zł
EGZ,CPY
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl